Un gol reușit de Gică Hagi în poarta celor de la AS Monaco a fost inclus pe lista celor mai frumoase din istoria Champions League de către France Football. Fostul decar al naționalei îmbrăca atunci tricoul celor de la Galatasaray Istanbul.

Gica Hagi si bucuria goluluiFoto: Captura YouTube

În respectiva partidă, Galata s-a impus pe propriul teren cu scorul de 3-2 (sezonul 2000/2001), iar reușita lui Hagi se află pe locul 19 în ierarhie.

Echipa turcă era pregătită de Mircea Lucescu, iar pe teren s-a mai aflat un alt român, Gică Popescu.

Ce spune Hagi despre prezentul fotbalului românesc

"Noi trebuie să dominăm estul Europei, să vedem ce bugete au ele, la ce nivele au ajuns ele să plătească, iar apoi să adaptăm și la partea cealaltă. Prima data trebuie o analiză pe Europa de est. Ce buget au țările de lângă noi, cu care ne batem la cupele europene. Dacă nu, va fi greu. Putem produce doar miracole, din când în când.

E clar că ne ducem în lumea a treia, a patra, a cincea, cum toți o spuneți, dar realitatea cam asta e.

Eu nu accept, am concurat la nivelul cel mai mare. Eu și generația mea nu acceptăm, noi am concurat la nivelul cel mai mare. Asta a fost șansa noastră, norocul nostru. Am crescut și ne-am dezvoltat, într-o perioada în care România era pe plan înalt la toate sporturile, inclusiv la fotbal" - Gică Hagi, la Digisport.

Aici poți vedea golul reușit de Gică Hagi: