Organizatorii Premier League vor continua consultările cu conducerile cluburilor şi cu jucătorii pe marginea strategiei ''Project Restart'', aşteptând o poziţie şi din partea autorităţilor privind eventualitatea reluării competiţiei, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

Liga a organizat vineri o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 20 de cluburi având loc un schimb de idei în ceea ce priveşte reluarea antrenamentelor şi posibilitatea repornirii campionatului, suspendat din luna martie.

''Nu s-a luat nicio decizie la reuniunea de vineri, doar s-a făcut un schimb de opinii privind strategia Project Restart. Am căzut de acord să continuăm discuţiile cu toţi cei implicaţi pentru a ajunge la un numitor comun. Cluburile şi-au exprimat dorinţa de a duce la bun sfârşit actualul sezon, dar având în prim plan sănătatea jucătorilor'', se arată într-un comunicat al Premier League.

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei.

Scrisoarea UEFA, trimisă luna trecută de preşedintele acestui for, Aleksander Ceferin, şi de secretarul general Theodore Theodorisis afirmă: "Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei".

Federaţiilor care decid să nu reia sezonul, UEFA le-a cerut "să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020".

Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni pe 27 mai, vrea să poată decide, la acea dată, reluarea Ligii Campionilor şi a Europa League, ce ar urma atunci să se încheie cel mai târziu în luna august.

UEFA a precizat că va arăta înţelegere faţă de ligile care nu vor putea da un răspuns clar din cauza deciziilor guvernamentale legate de coronavirus.

UEFA a indicat că preferă ca federaţiile interne să ducă la capăt sezonul intern, nu să-l anuleze.

Deocamdată, campionatele au fost închise definitiv în Belgia, Olanda şi Franţa.