Zlatan Ibrahimovic este unul dintre personajele importante din istoria fotbalului: cu o tehnică incredibilă și cu un spirit de învingător cum rar găsești, suedezul a găsit mereu puterea să se reinventeze indiferent de echipa pentru care a evoluat. Într-o perioadă în care omenirea se luptă cu pandemia de coronavirus, Ibracadabra ne îndeamnă să luăm totul în serios și să fim responsabili în fața unui adversar periculos - Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Ibrahimovic a oferit interviul pentru Dplay Suedia, parte a grupului Eurosport, iar acesta vă este prezentat în Exclusivitate pentru România de către HotNews.ro.

Despre coronavirus

"Da, normal că sunt îngrijorat. Primesc foarte multe informații tot timpul despre lucruri care s-au întâmplat și despre cele care se întâmplă. În același timp, nu cred că putem opri totul, trebuie să-mi continui viața. Sigur, fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea și să respecte situația" - Zlatan Ibrahimovic.

Despre revenirea în Italia

"Da, trebuie să mă întorc în Italia (n.r. țară puternic afectată de Covid-19), acesta e contractul meu. Trebuie să-l respect, ca profesionist ai mereu grijă de ceea ce ai semnat".

Despre o posibilă întoarcere în fotbalul din Suedia

"Nu știu, se întâmplă o mulțime de lucruri, rămâne de văzut. Adică, cine știa că virusul acesta (Covid-19) va reuși să răstoarne lumea cu capul în jos în doar două săptămâni? Vom vedea ce se întâmplă. Momentan nu mă gândesc la nimic (n.r. o altă echipă), pentru că am contract cu Milan".

Despre Hammarby, club unde este acționar

"Vin cu toate cunoștințele acumulate în carieră. Clubul vrea să crească. Vreau să aflu date despre fotbal și dintr-un alt unghi. Am fost întotdeauna pe teren și de acolo am văzut altfel lucrurile. Dar, după încheierea carierei voi fi în afara terenului și voi vrea să ajut clubul din această nouă postură."

Despre vandalizarea statuii din Malmo

"Este trist. Cei care cunosc fenomenul nu ar face niciodată așa ceva. Doar cei care doresc atenție și care vor ca media să scrie despre acest lucru vor face așa ceva. Se vor simți grozavi, dar este ceva de un nivel de neluat în seamă. Noi nu suntem acolo, suntem mult deasupra. Statuia a fost ceea ce a fost, iar dispariția ei nu înseamnă că îmi vor fi șterse rezultatele. Istoria mea va rămâne pentru totdeauna."

Despre unde ar vrea să fie amplasată o statuie a sa

Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat, iar pentru mine este mai puțin important acum. Astăzi avem lucruri mult mai importante. Avem coronavirusul, este despre sănătate și lucruri de genul acesta. Această statuie nu înseamnă nimic în contextul actual."

Despre o revenire la echipa națională

"Când m-am oprit de la echipa națională, atunci acest lucru așa va rămâne. Înainte de CM s-a vorbit despre revenirea mea, au fost doar momente distractive pentru mine, m-am jucat puțin cu mass-media. Trebuie să știi cum să gestionezi situația în care ziariștii sunt cu ochii pe tine 24 de ore din 24 . Ca să fiu sincer, nu m-am gândit niciodată să revin în echipa națională a Suediei."

Revenirea în Italia, țară cu peste 25.000 de morți din cauza Covid-19

"Sănătatea este cea mai importantă. Cred însă că fotbalul și sportul în general sunt mai puțin importante acum, nu ar trebui să mă gândesc la mine în primul rând (la o revenire în activitate). Când sănătatea publică va fi ok, atunci sportul cred că ar trebui să revină în agenda de zi cu zi. Nu am niciun răspuns (din Italia), nu știm deocamdată nimic. Port discuții dese cu clubul (Milan), dar pentru mine este mai bine acum să mă antrenez aici, cu Hammarby, până când voi primi niște răspunsuri oficiale."

Despre cât va mai sta în Suedia

"Nimeni nu știe acest lucru, de îndată ce se vor putea relua antrenamentele voi merge acolo (în Italia). Acum nu are sens o asemenea călătorie."

Unde consideră că este

"Momentan, sunt precum un turist în Suedia pentru că nu am trăit niciodată cu adevărat aici. Când mă voi muta în viitor, atunci trebuie să o numesc casa mea. Până la urmă, acasă este Suedia. În acest moment, mă aflu în Stockholm."

Despre cât de mult contează trofeele

"Toate trofeele sunt binevenite. Mai există ceva spațiu în camera mea cu cupe. Acum doar câteva zile am trecut pe acolo și am aranjat anumite lucruri. Dar, întotdeauna îmi doresc mai mult. Nu contează ce trofeu este, vreau să câștig întodeauna".

Ajuns la 38 de ani, Ibra a evoluat de-a lungul carierei la formațiile Malmo, Ajax, Juventus, Inter Milano, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United și Los Angeles Galaxy. În prezent, se află sub contract cu AC Milan.

VIDEO Ultimul truc al lui Zlatan Ibrahimovic din izolare - A adunat peste 7 milioane de vizualizări pe Instagram

FOTO Statuia lui Zlatan Ibrahimovic din Malmo a fost doborâtă