​Federaţia Internaţională de Fotbal a propus ca echipelor să le fie permis să facă până la cinci înlocuiri pe meci, în locul celor trei regulamentare, ca măsură temporară, pe perioada pandemiei de coronavirus, a anunţat, luni, forul mondial, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

FIFA propune această idee pentru ca echipele să facă faţă unui probabil calendar aglomerat, în încercarea ligilor naţionale de a încheia sezonul pe teren în scurtul timp rămas de jucat când meciurile vor fi reluate după pandemia de coronavirus, până la finalul anului 2021. Măsura ar veni pentru a preveni eventualele accidentări din cauza frecvenţei meciurilor.

Propunerea ar trebui aprobată de organismul care gestionează regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), iar decizia finală va reveni organizatorilor competiţiilor, se arată într-un email remis Reuters.

''Fiecare echipă ar avea posibilitatea să folosească cinci schimbări în timpul unui meci, cu posibilitatea unei schimbări adiţionale în prelungiri, unde este cazul'', se arată în comunicat.

FIFA a precizat că înlocuirile ar urma să fie făcute în trei intervale, plus cel de la pauză, informează Agerpres.