În ianuarie 1995, la un meci cu Crystal Palace, Eric Cantona șoca lumea fotbalului după ce îi aplica unui sporter advers o lovitură de kung-fu. Fotografia acelui moment a fost refăcută la peste 25 de ani distanță, ea fiind adaptată vremurilor tulburi pe care le trăiește sportul mondial din cauza Covid-19.

Eric CantonaFoto: Captura Youtube.com

Pe Selhurst Park, Cantona (jucătorul celor de la Manchester United) și-a vărsat nervii unei eliminări pe unul dintre fanii adverși care l-a insultat. Francezul a plătit scump gestul: 20.000 de lire sterline și o suspendare de opt luni (de asemenea, nu a scăpat nici de munca în folosul comunității).

Pentru a arăta cât de mult înseamnă publicul pentru fotbal, celebra fotografie a fost refăcută pentru a fi în ton cu pandemia de coronavirus cu care se confruntă omenirea în acest moment.

Au fost stabilite noi date pentru reluarea celor mai importante campionate de fotbal și a cupelor europene, însă varianta cea mai probabilă este aceea că se va juca fără spectatori.

VIDEO Eric Cantona, despre lovitura kung-fu aplicata unui fan advers: Pentru suporteri a fost ca un vis devenit realitate

Postarea de pe Facebook a celor de la Old football pictures:

Momentul în care Cantona îl lovește pe suporter: