FC Barcelona a anunţat că vinde, pentru prima dată în istoria clubului, drepturile de denumire ale stadionului Camp Nou pe o perioadă de un an. Miliardarul Alki David a început negocierile, iar veniturile încasate vor merge către proiecte de cercetare în lupta contra coronavirusului.

Camp NouFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Miliardar britanic de origine elenă și născut în Nigeria, Alki David este încrezător că va reuşi să obţină drepturile de denumire ale stadionului Barcelonei, Camp Nou.

Campioana Spaniei a anunţat în această săptămână că va vinde titlurile de proprietate, pe perioada sezonului 2020-2021, iar banii încasaţi de Fundaţia FC Barcelona vor merge către proiecte de cercetare în lupta contra coronavirusului.

Este pentru prima oară în istoria de 63 de ani a arenei când Barcelona recurge la o asemenea măsură.

Alki David (51 de ani), cu o avere estimată la aproximativ 3 miliarde de euro, are mai multe afaceri printre care şi compania Coca-Cola Hellenic sau afacerea cu canabis acolo unde este asociat cu Mike Tyson.

„Aceasta este o oportunitate de care vreau să profit. Este un moment istoric în lumea sportului şi se potriveşte cu planurile mele. Am început discuţiile la începutul săptămânii şi sunt încrezător că înţelegerea va fi încheiată", a spus Alki David, potrivit dailymail.co.uk.

Alki David a dezvăluit că s-a gândit şi la viitorul nume pe care-l va avea stadionul Barcelonei, care are o capacitate de 99.000 de locuri.

„Swissx Nou Camp sună bine. Este varianta mea preferată în acest moment", a mai spus el. David este un iubitor al fotbalului. În 2007 a fost la un pas să cumpere Coventry City, transmite Mediafax.

Alki David (dreapta), împreună cu Mike Tyson: