Liverpool - Internazionale Milano

Locul 5 in campionat, proaspat eliminati din Cupa de o divizionara secunda, "cormoranii" nu se predau, dimpotriva: amintirea traseului din 2005, cind au cistigat Liga Campionilor dupa o finala teribila, dar si calitatea adversarului reprezinta cel mai bun catalizator al ambitiei pentru trupa lui Rafael Benitez. Atacantul Fernando Torres este principalul tunar al lui Liverpool, insa el va trebui sa depaseasca o aparare cu adevarat de fier: Inter nu a primit decit 13 goluri in 23 de meciuri in Serie A. Pe de alta parte, interistii au increderea cistigata intr-un campionat greu pe care il domina, in defilarea lor spre al treilea titlu consecutiv.

AS Roma - Real Madrid

Madrilenii se deplaseaza in capitala Italiei fara Sneijder si Robinho, accidentati. Este un meci care prinde Realul intr-un moment relativ delicat, tinind cont de infringerea suferita sambata in Primera, pe terenul lui Betis. Roma este neinvins pe propriul teren in Champions League si, dupa cum a demonstrat-o experienta anului trecut, cind a eliminat pe Lyon, nu se simte tocmai rau in pielea outsiderului.

Olympiakos - Chelsea

Cu o experienta redusa in Champions League, Olympiakos nu pare sa detina (in afara entuziasmului tipic echipelor grecesti) prea multe atuuri in fata englezilor. Chelsea a asistat cu satisfactie la golul 100 marcat de Lampard, la refacerea lui John Terry, iar tehnicianul Avram Grant are misiunea si delicata, si placuta, de a gasi o varianta de atac in care sa aiba loc impreuna si Anelka, transferat in iarna, si Drogba, revenit de la Cupa Africii.

Schalke 04 - FC Porto

Greu de pariat pe Schalke! A cistigat la Dortmund acum o saptamina, insa sambata a pierdut pe propriul teren cu Wolfsburg! Porto are amintiri placute de pe stadionul Auf Schalke - aici au cistigat in 2004 Liga Campionilor, cu Mourinho la comanda: 3-0 cu Monaco.