Emmanuel Adebayor nu face parte din rândul sportivilor care s-au implicat activ în lupta contra coronavirusului. Fostul atacant al celor de la Arsenal și Real Madrid a precizat că nu-l interesează să facă vreo donație: "Nu am adus eu Covid-19".

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 36 de ani, Adebayor este acum jucătorul echipei Club Olimpia, din Paraguay.

Fostul jucător al echipei Arsenal, Emmanuel Adebayor, a surprins prin ultima declaraţie făcută. Jucătorul născut în Togo a fost criticat de conaţionalii săi şi nu numai pentru că nu a donat niciun ban în lupta contra coronavirusului.

Adebayor a recunoscut că nu a oferit niciun ajutor şi a spus că nici nu o va face în viitor.

„Pentru cei care spun că nu fac nicio donaţie: este adevărat, nu fac. Foarte simplu. Fac ce vreau, mănânc ce vreau să mănânc şi ăsta e cel mai important lucru. Vor fi persoane care mă vor critica pentru că nu am creat o fundaţie în Lome, de parcă eu am adus virusul în Lome. Este o situaţie foarte dificilă, dar asta este şi asta e ţara”, a spus Emmanuel Adebayor, potrivit gazzetta.it.

Adebayor a mai declarat că se bucură că nu este nici Drogba, nici Eto'o, foşti jucători care au ales să ajute în lupta contra noului coronavirus.

„Dacă vreţi puteţi să mă comparaţi cu Didier Drogba sau cu Samuel Eto'o, dar, din păcate, nu sunt nici Didier Drogba, nici Samuel Eto´o. Eu sunt Emmanuel Sheyi Adebayor şi voi face întotdeauna ceea ce vreau”, a mai spus Adebayor, conform Mediafax.

De-a lungul carierei, atacantul a evoluat la echipe precum Sporting Club de Lome, Metz B, AS Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid (împrumut), Tottenham, Crystal Palace și Bașakșehir.

Aici poți urmări o selecție a celor mai importante goluri marcate de Adebayor: