​Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, miercuri, că într-o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I s-a discutat o propunere ca eventual finalul competiţiei să se joace în Antalya. Liga a precizat că urmează ca propunerea să fie analizată juridic şi că este “un plan de avarie”, opţiunea forului fiind ca sezonul să se încheie în România.

Liga 1Foto: lpf.ro

“S-a discutat despre planul de pregătire a reluării sezonului, care are nevoie de 11 date de calendar pentru a fi încheiat (opt pentru play-off şi trei de Cupa României) cu propunerea ca, eventual, finalul competiţiei să se joace în Antalya (Turcia), idee care a aparţinut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu. Urmează ca această propunere să fie analizată din punct de vedere juridic fiind nevoie în acest sens atât de acceptul FIFA, cât şi de cel al UEFA.

Pe această temă, Liga Profesionistă a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele două foruri pentru a vedea dacă acest lucru este posibil. Evident, prima opţiune a LPF este aceea de a încerca să încheie sezonul în România, varianta Antalya rămânând un plan de avarie.

S-a reiterat ideea ca toate eforturile să se facă totuşi pentru ca sezonul să se reia la începutul lunii iunie, precedat fiind de cel puţin trei săptămâni de antrenamente, imediat ce starea de urgenţă din ţara noastră va fi ridicată”, se arată pe site-ul LPF.

Videoconferinţa de miercuri cu reprezentanţii cluburilor, la care au fost invitaţi să participe Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, Emilian Hulubei, preşedinte AFAN şi Orlando Nicoară, director general EAD, a avut pe ordinea de zi următoarele teme:

1. Prezentare a concluziilor după discuţiile purtate de LPF cu reprezentanţii instituţiilor implicate direct în aprobarea procesului de reluare a activităţii de pregătire fizică a jucătorilor, în vederea reluării campionatului, ediţia 2019 – 2020.

2. Situaţia în care se găsesc cluburile, în eventualitatea reluării procesului de pregătire fizică a jucătorilor.

3. Dialogul privind procesul de licenţiere a cluburilor membre ale LPF, ca urmare a datelor transmise de fiecare club în parte.

4. Raporturile juridice dintre cluburi şi jucători.

5. Competiţia E-Liga 1 (FIFA 2020)

6. Concluzii, ca urmare a comunicării reprezentanţilor LPF cu ligiile profesioniste de fotbal din alte ţări.