Au făcut meciuri memorabile la echipa națională, iar relația lor de prietenie are acum de suferit. Florin Răducioiu a precizat că Gică Hagi nu îi mai răspunde la telefon, fostul atacant al Milanului fiind de părere că antrenorul Viitorului este supărat pe el.

Florin RaducioiuFoto: AGERPRES

Colegi mulți ani la echipa națională și buni prieteni, Răducioiu și Hagi trec printr-un moment mai dificil al relației lor.

Fostul atacant al Milanului a spus că l-a sunat pe Hagi de Paște, i-a lăsat și un mesaj vocal, dar fostul decar al naționalei nu i-a răspuns.

Ianis, motivul supărării

"E o problemă deja, pentru că eu l-am sunat pe Gică Hagi de Paşte şi nu mi-a răspuns. După care i-am lăsat un mesaj vocal, pe care l-a ascultat şi nu mi-a răspuns. Asta mă face să cred că e un pic supărat pe mine. Eu abia aştept să îl revăd şi să vorbim despre fotbal şi să clarificăm această mică polemică care s-a ivit acum. Pentru mine rămâne prietenul meu extraordinar.

Sunt fanul numărul 1 al lui Ianis, îl respect pe acest puşti, am un mic merit pentru că l-am avut şi eu ca jucător şi am avut de-a face cu el, am ştiut ce fel de copil este, este foarte umil, foarte modest. Are această carenţă s-o numim fizică. Sunt nişte afirmaţii pe care eu le-am făcut, au fost făcute în numele cunoaşterii, al realităţii de pe teren. Ceea ce am văzut eu în aceste luni" - Florin Răducioiu pentru Telekom Sport.

Răducioiu a precizat pentru presa din Italia că Ianis nu ar face față în acest moment unui transfer la Lazio, formație care și-ar fi manifestat interesul pentru internaționalul român.

De asemenea, Răducioiu a mai precizat că Hagi pune prea multă presiune pe Ianis și l-a oferit ca exemplu demn de luat în gestionarea unor astfel de situații pe Paolo Maldini (fiul acestuia, Daniel, tocmai a făcut pasul la echipa mare a Milanului).

"Fostul mare jucător Maldini care are un puşti, un băiat Daniel, dacă nu greşesc, are aproape 18-19 ani. Eu nu l-am auzit pe tatăl lui, este adevărat că a făcut primul pas la echipa mare, i s-a făcut contract de profesionist pe merit, dar nu l-am auzit pe tatăl lui să pună presiune foarte mare pe el.

Îl respectă, îl aşteaptă să crească şi să fie cât mai coerent cu ceea ce face băiatul lui. Nu ştiu ce face Gică Hagi cu fiul lui. Dar e posibil să fie o presiune mult mai mare decât Ianis o poate suporta şi poate să aibe un impact foarte puternic asupra lui. Este un jucător încă foarte tânăr şi cred că i se pune o presiune extrem de mare pe el", a conchis Răducioiu.