Clubul FC Barcelona a anunţat, marţi, că a scos la vânzare drepturile de proprietate ale stadionului „Camp Nou”, cu scopul de a strânge bani pentru a lupta contra noului coronavirus.

Camp Nou la El ClasicoFoto: fcbarcelona.cat

Este pentru prima oară de la deschiderea stadionului, în anul 1957, când campioana Spaniei vinde numele stadionului sponsorilor. Înţelegerea va fi pe durata sezonului 2020-2021, iar banii vor merge la Fundaţia Barcelona, care îi va dona către proiecte de cercetare.

„În următoarele săptămâni, Fundaţia Barcelona, prin departamentul de marketing al clubului, va începe să caute un sponsor care îşi doreşte să se asocieze cu stadionul Camp Nou pe durata unui sezon, iar banii vor merge în lupta contra noului coronavirus, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Barcelona va ceda aceste drepturi pentru prima dată, iar Camp Nou va fi redenumit”, au anunțat reprezentanții clubului, potrivit fcbarcelona.com.

În Spania au fost înregistrate peste 204.000 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 21.200 de decese, informează Mediafax.