​Sporting Club Lokeren, grupare fondată în 1923, va intra în faliment, după ce proprietarul Louis De Vries a eşuat în încercarea de a găsi investitori care să salveze gruparea aflată într-o gravă criză financiară, informează lequipe.fr.

Sporting Club LokerenFoto: sporting.be

"Spre marele meu regret şi marea mea tristeţe, trebuie să vă informez că, în ciuda tuturor eforturilor depuse până ieri, nu am reuşit să atragem la timp investitorii necesari pentru a respecta termenul de reînnoire a licenţei şi pentru a asigura continuitatea", a declarat De Vries.

Sfertfinalistă în Cupa UEFA, în 1981, Lokeren, echipă clasată pe ultimul loc în liga a doua belgiană înaintea întreruperii competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus, şi-a văzut retrasă licenţa de club profesionist la începutul lunii, de către federaţia belgiană (URBSFA).

Clubul spera să găsească banii necesari pentru a-şi achita datoriile care, potrivit presei belgiene, sunt estimate la 5 milioane de euro, demers fără succes însă.

"După o evaluare amănunţită a trebuit să decidem că avocatul nostru va accepta decizia în faţa instanţei comerciale de azi", a spus De Vries, potrivit News.ro.