​Un sondaj realizat pentru sindicatul internaţional al jucătorilor, FIFPro, publicat luni, a arătat că mai mult de unul din zece fotbalişti au afirmat că se confruntă cu simptome depresive din cauza perioadei actuale de inactivitate cauzată de încetarea competiţiilor, informează lequipe.fr.

Foto:

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de aproximativ 1.600 de sportivi (1.134 de jucători şi 468 de jucătoare), din Anglia, Franţa, Elveţia, Africa de Sud şi SUA, între 22 martie şi 14 aprilie.

Potrivit rezultatelor, "22 la sută dintre jucătoare şi 13 la sută dintre jucători au raportat simptome compatibile cu diagnosticul depresiei”, iar 18% dintre jucătoare şi 16% dintre jucători au semnalat o stare de "anxietate generalizată".

"Procentul jucătorilor care au raportat simptome a fost semnificativ mai mare în rândul celor îngrijoraţi de viitorul lor în industria fotbalului", a precizat FIFPro, care a realizat sondajul cu Spitalul Universitar din Amsterdam.

Pentru FIFPro, îngrijorarea faţă de sănătatea psihică a jucătorilor nu trebuie folosită ca argument pentru reluarea competiţiilor cât mai curând posibil.

"Dacă am face presiuni asupra jucătorilor pentru a-i readuce într-un mediu în care aceştia ar putea simţi că siguranţa lor este în pericol, ar creşte mai mult anxietatea şi îngrijorarea lor", a declarat Jonas Baer-Hoffmann, secretar general al FIFPro, în timpul unei conferinţe de presă prin telefon, transmite News.ro.