Au trecut peste 30 de ani de la cel mai important succes al unei echipe de club din România (câștigarea Cupei Campionilor), dar apele s-au învolburat din nou. Într-o intervenție pentru Prosport, Adrian Bumbescu îl atacă pe Emerich Ienei și spune, printre altele, că meritul pentru formarea echipei Stelei care a cucerit "urecheata" la Sevilla contra Barcelonei îi aparține lui Florin Halagian.

Adrian BumbescuFoto: Captura YouTube

De la ce a pornit totul

Gsp.ro a făcut public un raport al lui Emerich Ienei, făcut de acesta în perioada în care era selecționer. După un meci cu Olanda (din 1988), Ienei a scris, printre altele, în respectivul raport că Bumbescu nu ar fi putut să vină la reunirea naționalei din cauza faptului că era în stare de ebrietate.

Arătat cu degetul ar mai fi fost și Ștefan Iovan, cel care ar fi dispărut preț de două nopți în deplasarea de la Amsterdam.

La aflarea acestor detalii, Bumbescu l-a atacat dur pe Ienei, despre care a spus că este un "nesimțit" și că echipa care a câștigat Cupa Campionilor în 86' ar fi fost de fapt creația lui Florin Halagian.

"E un nesimțit nea Imi dacă a făcut un asemea raport despre noi. Cum vreți să reacționez după ce a scris așa ceva despre noi în raportul ăla, iar acum raportul este făcut public? Nea Imi a fost omul care a cules laurii la Steaua, deși echipa a fost făcută de Halagian (n.r. face referire la cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 86)" - Adrian Bumbescu, pentru Prosport.

Depășit de situație la Sevilla contra Barcelonei

"Noi l-am făcut mare antrenor. Știți ce lucra el cu noi la Steaua? Făcea cu noi doar 5 + 2 și miuțe. Dacă alții nu au curajul să spună, lasă că o spun eu acum.

La Sevilla era total depășit de situație, dar am avut toți noroc pentru că formam noi o echipă bună și a contat mult când a intrat și Puiu Iordănescu pe teren. Un rol important pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni l-a avut și Florin Halagian, dar nea Imi văd că nu vorbește și despre acest om", a concluzionat Bumbescu.

Pe 7 mai 1986, Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, după o victorie la loviturile de departajare în fața Barcelonei (după 120 de minute a fost 0-0).

La loteria penaltiurilor, Helmuth Duckadam a fost eroul roș-albaștrilor: a parat toate cele patru lovituri trimise de iberici (Alexanko, Pedraza, Pichi Alonso și Marcos).

De la Steaua au punctat Lăcătuș și Balint, după ce rataseră Majearu și Boloni.

Confruntarea a avut loc pe "Estadio Ramón Sánchez Pizjuá" din Sevilla, în prezența a 70.000 de spectatori. Arbitrul partidei a fost francezul Michel Vautrot.

Steaua vs Barcelona, rezumat: