Comitetul Executiv al UEFA se va reuni prin videoconferinţă, urmând să fie discutate cele mai recente detalii legate de impactul pandemiei de coronavirus asupra fotbalului european. Şedinţa va avea loc la două zile după o sesiune de informare pentru secretarii generali ai celor 55 de federaţii membre UEFA, programată marţi, transmite News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Potrivit BBC, forul european intenţionează să stabilească 29 august şi 26 august ca date pentru finala Ligii Campionilor, respectiv Ligii Europa. Aceste meciuri ar urma să aibă loc în oraşele stabilite iniţial, Istanbul, respectiv Gdansk.

UEFA are în vedere două scenarii pentru finalizarea cupelor europene: Meciuri tur-retur până la finală, aşa cum se desfăşoară în mod normal, programate în iulie şi august, sau un turneu de o săptămână, cu partide într-o singură manşă.

UEFA şi Asociaţia Cluburilor Europene (ECA) s-au pus de acord să dea prioritate campionatelor naţionale, suspendate acum din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, campionatele naţionale se vor încheia în iulie şi vor fi urmate de cupele europene, care se vor finaliza în august, în cazul în care restrângerea cazurilor de Covid-19 va permite reluarea jocurilor, fără spectatori.

Liga Campionilor şi Liga Europa se află acum în faza optimilor de finală, prima competiţie fiind mai avansată, prin faptul că se cunosc patru sfertfinaliste.