​Jucătorii cluburilor din Serie A dar şi băncile tehnice ar trebui testate împotriva coronavirusului şi apoi izolaţi în bazele de antrenamente când vor reîncepe pregătirile pentru reluarea campionatului, a recomandat miercuri Federaţia italiană de fotbal (FIGC), citată de Agerpres.

Serie AFoto: Twitter - Lega Serie A

Propunerea este inclusă în ghidul Comitetului medical din cadrul FIGC ce va fi distribuit formaţiilor din prima ligă, în condiţiile în care Serie A a fost suspendată din 5 martie din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât campionatul se poată reîncepe în condiţii de siguranţă.

FIGC speră ca antrenamentele echipelor să poată fi reluate după data de 3 mai, iar ulterior să poată fi repornite Serie B şi Serie C.

FIGC, prin preşedintele său Gabriele Gravina, a anunţat că prioritatea principală este finalizarea sezonului 2019/2020, chiar dacă va dura până în luna noiembrie şi va amâna startul sezonului următor pentru luna ianuarie 2021.

''Nu avem un termen limită. Vom urmări şi celelalte ligi europene. Dacă ni se va permite să jucăm în iunie, vom termina în iulie şi apoi vom vorbi de cupele europene. Dacă vom relua competiţia în septembrie, vom încheia campionatul în noiembrie şi vom începe următorul sezon în ianuarie. Vom studia toate scenariile. E diferit să organizezi competiţiile într-un an calendaristic, dar repet este necesar să ne coordonăm cu toate federaţiile europene. Dacă nu va fi aşa, vom termina sezonul următor în mai, înainte de EURO'', a declarat Gravina pentru ziarul La Repubblica.

Preşedintele FICG este avertizat că anularea sezonului, din cauza pandemiei de coronavirus, poate provoca pierderi de până la un miliard de euro şi o serie lungă de procese şi probleme juridice între cluburi, televiziuni şi jucători.

''Serie A 2021 s-ar putea juca doar în cinci luni. Există câteva idei, de exemplu una în care echipele se împart în două grupe, cu meciuri eliminatorii pentru titlu şi pentru retrogradare. Vor fi însă măsuri excepţionale, doar pentru un sezon'', a precizat şeful fotbalului italian.

Serie A a fost suspendată pe 9 martie, iar în clasament, cu 12 etape înainte de final, Juventus este lider, cu un punct avans faţă de Lazio Roma şi cu două faţă de Inter Milano.