Santos este "clubul care a promovat cel mai mult Brazilia", a afirmat fostul mare fotbalist Pele, care a jucat aproape toată cariera la această echipă, ce a sărbătorit marţi 108 ani de la înfiinţare, scrie EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Triplu campion mondial cu Selecao, Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, după mulţi cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a trimis un mesaj de felicitare pentru echipa vieţii sale şi s-a arătat mândru că a jucat la aceasta.

"Este o mare onoare să fiu unul dintre învingătorii lui Santos", a afirmat "Regele" într-un video difuzat pe reţelele de socializare.

Fostul atacant, care în octombrie va împlini 80 de ani, a subliniat importanţa fostei sale echipe: "Santos este cel mai mare promotor al ţării noastre. Trăiască Santos!"

Santos, echipă din oraşul cu acelaşi nume din statul Sao Paulo, este printre puţinele formaţii care nu au retrogradat niciodată din prima divizie a campionatului Braziliei.

În 2019, Santos a încheiat pe locul 2 campionatul, dominat autoritar de Flamengo, care a câştigat anul trecut şi Copa Libertadores, potrivit Agerpres.