​Venit la PSG în vara anului 2019, Pablo Sarabia s-a acomodat excelent la gruparea pariziană, iar până la momentul opririi competițiilor reușise 14 goluri. Spaniolul a vorbit, într-un interviu pentru L'Equipe, despre calificarea în sferturile Champions League, dar spune că adevărata victorie a sezonului ar fi alta, aceea de a depăși pandemia de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Căpitanii discută în acest moment cu cei din conducere despre reducerea salariilor. Orice putem face pentru a ajuta PSG și Parisul în general, vom încerca să facem", a declarat Pablo Sarabia, într-un interviu pentru L'Equipe.

Cum se menține în formă

"Clubul ne-a trimis un program pe care trebuie să îl urmăm. Dacă nu te miști toată ziua și mănânci puțin mai mult decât de obicei, apar problemele, nu numai fizice, ci și la nivel mental. Chiar dacă sunt zile în care ești mai motivat decât alții. (La nivel material) aveam aparate acasă, dar clubul mi-a adus tot ce nu aveam", a spus Sarabia.

În vârstă de 27 de ani, Pablo Sarabia a ajuns la PSG în vara anului trecut, clubul parizian plătind 18 milioane de euro celor de la Sevilla. Fotbalul s-a oprit într-un moment în care spaniolul se afla în mare formă. În 36 de meciuri jucate în acest sezon (în toate competițiile), a înscris 14 goluri și a dat 8 pase decisive.

"Din punct de vedere fotbalistic, sunt foarte fericit de modul în care decurge primul meu an. Dar este adevărat că momentan nu mă gândesc la asta. Este o situație foarte complicată și nu ar trebui să ne gândim la fotbal, ci să ne concentrăm mai mult pe îmbunătățirea acestei situații foarte grave ...", consideră jucătorul născut la Madrid.

Despre returul cu Dortmund

Pentru prima oară după anul 2016, PSG a reușit să se califice în sferturile Champions League, iar această performanță a avut loc în condiții speciale. După ce au pierdut cu 1-2 partida tur cu Borussia Dortmund, parizienii s-au impus cu 2-0 pe "Parc des Princes", într-un meci jucat cu porțile închise din cauza pandemiei de coronavirus.

"A fost o seară foarte, foarte specială. În primul rând, pentru că nu am putut juca în fața suporterilor noștri. Este rar și ciudat! Apoi, am putut sărbători cu toți suporterii care se aflau în afara stadionului. A fost impresionant. Echipa a făcut un meci mare.

Mai este un drum lung până la finală și, așa cum am mai spus, nu cred că ar trebui să ne gândim acum. Trebuie să ne concentrăm să parcurgem acest calvar și să avem o atitudine responsabilă: să stăm acasă și să nu luăm virusul ... Sper ca totul să fie restabilit cât mai curând posibil, astfel încât să putem reveni la normal", a spus Sarabia.

Combaterea pandemiei, adevărata victorie a sezonului

"Să ne gândim dacă sezonul s-a terminat sau nu, acestea sunt doar presupuneri. Scopul nostru real comun este de a combate pandemia, de a o depăși. Ar fi adevărata victorie a sezonului [...] Cred că trebuie să mulțumim tuturor medicilor, personalului sanitar, polițiștilor, funcționarilor publici și tuturor celorlalți care luptă în primele linii din întreaga lume", a precizat spaniolul.