​Președintele LaLiga, Javier Tebas, a asigurat marți că anularea campionatului din Spania nu este o opțiune, în ciuda faptului că țara este puternic afectată de pandemia de coronavirus. Oficialii din fotbalul spaniol studiază împreună cu UEFA când s-ar putea relua meciurile, iar Tebas a venit cu următoarele propuneri: 29 mai, 6-7 iunie sau 28 iunie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu este o opțiune", a răspuns Javier Tebas în timpul unei conferințe de presă telefonică, când a fost întrebat de un jurnalist despre posibilitatea de a anula sezonul din La Liga, informează AFP.

"Nu pornim de la principiul că nu vom relua meciurile", a continuat el, referindu-se la dificultățile financiare cu care se vor confrunta cluburile spaniole dacă nu se vor relua competițiile în acest sezon.

"Nu este vorba doar de veniturile generate de campionatul Spaniei, ci și de la Champions League, pe care cluburile nu le vor primi în această situație", a spus președintele LaLiga.

"Vorbim despre un miliard de euro (care nu vor fi primiți) dacă nu reluăm meciurile, 300 de milioane de euro dacă jucăm meciurile cu porțile închise și 150 de milioane de euro dacă reîncepem după această perioadă fără meciuri", a precizat el.

La Liga este paralizată începând din 12 martie, din cauza crizei de sănătate provocată de pandemia de coronavirus care a lovit Spania, a doua cea mai afectată țară din lume după Italia, cu aproape 14.000 de decese.

Acest lucru nu împiedică oficialii din fotbalul spaniol să planifice o posibilă reluare a competiției. "Diferitele scenarii pe care le studiem cu UEFA sunt 29 mai, 6-7 iunie sau 28 iunie", a spus Tebas.

"Nu căutăm soluții doar pentru Spania, ideea este că toate calendarele (pentru campionatele din Europa) sunt coordonate astfel încât competițiile să se încheie în același timp", a spus el.