Unii antrenori primesc mai multe șanse de-a lungul unui mandat, deși rezultatele nu sunt neapărat de partea lor. Există însă o categorie specială: tehnicienii care sunt demiși înainte să fi apucat să prindă un meci la noua echipă.

Ivan JovanovicFoto: Captura YouTube

Din această categorie specială face parte și Ivan Jovanovic, cel care a fost selecționerul Emiratelor Arabe Unite doar pe hârtie. A fost adus în luna decembrie a anului trecut și a rezistat în funcție până luni, informează L'Equipe.

L-a înlocuit pe olandezul Bert van Marwijk, dar nu a apucat să stea nici măcar o singură dată pe banca tehnică a naționalei Emiratelor Arabe Unite.

"Federaţia a reziliat contractul cu Ivan Jovanovic şi staful acestuia şi îi mulţumeşte pentru tot. Un comitet se va ocupa de desemnarea unui nou staf tehnic", a precizat federaţia din EAU.

Tehnicianul sârb ar fi trebuit să conducă EAU în preliminariile pentru Cupa Mondială de Fotbal și a Cupei Asiei, dar ambele competiții au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

În vârstă de 57 de ani, Jovanovic a pregătit de-a lungul carierei echipele Niki Volou, Iraklis, APOEL și Al Nasr. La naționala EAU nu a apucat să debuteze.