​Medicul echipei franceze de fotbal Stade de Reims, Bernard Gonzalez, s-a sinucis după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, a confirmat clubul din Ligue 1, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Reims isi plange angajatulFoto: Twitter

''Devastat, (clubul) Reims îl plânge pe Bernard Gonzalez. Nu numai clubul, dar şi sute de bărbaţi şi femei din Reims'', se arată în anunţul grupării din Hexagon.

Primarul oraşului Reims, Arnaud Robinet, a precizat că i s-a comunicat din partea prefecturii suicidul doctorului de 60 de ani, care lucra de peste 20 de ani la club.

''Mi s-a spus că doctorul Gonzalez a lăsat o scrisoare în care menţiona că a fost testat pozitiv la COVID-19'', a afirmat Robinet.

O sursă medicală a confirmat pentru AFP existenţa scrisorii şi a adăugat că doctorul părea ''în formă bună cu două zile în urmă''.

''Sunt şocat de moartea sa deoarece îl cunoşteam de mulţi ani. Nu numai că a fost medicul clubului, dar a fost şi medicul multor oameni din Reims. Era cunoscut pentru calităţile sale umane şi profesionale. Va lipsi atât familiei fotbalului, cât şi tuturor celor care l-au întâlnit'', a declarat primarul oraşului.

Şi preşedintele clubului, Jean-Pierre Caillot, s-a arătat ''uimit'' de veste: ''Pandemia aceasta a lovit dur oraşul Reims în inima sa. O mare personalitate şi un mare profesionist al sportului ne-a părăsit'', a spus Caillot, citat de Agerpres.

Momentan, Franța se află pe locul 5 în lume la numărul de persoane infectate cu Covid-19 (aproape 94.000), în timp ce numărul deceselor a depășit 8.000).

Reims ocupă locul 5 în Ligue 1, cu 41 de puncte acumulate. Se află la 8 puncte în urma lui Lille, echipă care ocupă o poziție care duce în grupele Europa League.