​Cluburile din primele două ligi germane de fotbal au plănuit reluarea sezonului 2019/2020 la începutul lunii mai şi finalizarea lui la sfârşitul lunii iunie, cu meciuri fără spectatori, în cazul în care autorităţile sanitare îşi vor da acordul în pofida pandemiei de coronavirus, relatează DPA, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Revista Kicker a relatat sâmbătă că 36 de cluburi din primele două ligi au căzut de acord cu reluarea meciurilor, fără spectatori, începând cu primul sau al doilea weekend din luna mai. Datele din timpul săptămânii vor fi rezervate meciurilor amânate din Bundesliga şi a meciurilor din Cupa Germaniei, care a ajuns în faza semifinalelor, dar şi pentru eventualele jocuri din Champions League sau Europea League, dacă aceste competiţii se vor relua.

Campionatul german de fotbal a fost suspendat la mijlocul lunii martie, când au mai rămas nouă etape de disputat, până la 30 aprilie cel puţin. Este neclar însă dacă vor exista condiţii pentru ca meciurile să se poată juca, chiar fără spectatori începând din luna mai. Actualele restricţii de distanţare socială şi izolare în locuinţe impuse de guvernul german sunt valabile până la 19 aprilie, iar majoritatea echipelor nu au primit aprobarea de reluare a antrenamentelor, chiar dacă e vorba de grupuri mici de jucători.

Liga germană de fotbal (DFL) insistă pentru finalizarea sezonului, pentru că în caz contrar cluburile vor înregistra pierderi de 750 milioane euro, majoritatea banilor provenind din drepturile de televiziune. Anularea campionatului ar duce 13 cluburi în pragul falimentului, patru din prima ligă şi nouă din liga secundă.

Kicker a dezvăluit că 12 cluburi au utilizat deja banii de la ultima tranşă primită de la televiziuni pentru a plăti facturile curente către terţi şi alţi parteneri.