După ce a preluat echipa în noiembrie 2019, în calitate de antrenor principal interimar, Hans-Dieter Flick i-a convins pe conducătorii lui Bayern Munchen și a semnat un nou contract. Gruparea bavareză a anunțat vineri că înțelegerea cu tehnicianul german a fost prelungită până în anul 2023.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Bayern este foarte mulțumită de munca lui Hansi Flick. Echipa a arătat progrese deosebite sub conducerea sa și a dezvoltat un joc atractiv, care se reflectă în rezultate ", a declarat Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de administraţie al campioanei Germaniei.

Hans-Dieter Flick (55 de ani) a început sezonul ca secund al lui Niko Kovac, însă a devenit antrenor principal interimar pe 3 noiembrie, după demiterea tehnicianului croat.

În decembrie, Hansi a fost confirmat în funcția de antrenor principal al lui Bayern și i-a fost prelungit contractul până în această vară. Conducătorii grupării din Munchen s-au declarat mulţumiţi de acest parcurs, astfel că Hans-Dieter Flick se va afla la cârma echipei cel puțin până in 2023.

Din noiembrie, cu Hans-Dieter Flick pe banca tehnică, Bayern a înregistrat 18 victorii, o remiză și două înfrângeri, în toate competițiile.

În Bundesliga, după 25 de etape disputate, Bayern ocupă primul loc în clasament, cu 55 de puncte, la 4 lungimi distanță de Borussia Dortmund (locul 2). În Champions League, în primul tur al optimilor, Bayern s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Chelsea, pe Stamford Bridge.