Euro 2020 a fost amânat, iar România speră să termine la timp pentru anul viitor ceea ce se angajase că va face până în vara care se apropie cu pași repezi. Ambițiile conducătorilor merg însă mai departe, iar Ionuț Stroe (ministrul Tineretului și Sportului) a dezvăluit că țara noastră ar putea fi una dintre organizatoarele Euro 2028.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amânarea turneului final european din 2020 nu a picat tocmai rău pentru România: țara noastră are timp să termine tot ceea ce a promis către UEFA. Sunt speranțe că până în vara anului viitor să fie gata arenele Ghencea (este în linie dreaptă oricum), Arcul de Triumf și Giulești. În plus, ar trebui finalizată și calea ferată care să lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord.

Cu o asemenea infrastructură gata, Ionuț Stroe se duce cu gândul mai departe și spune că România ar putea fi țară organizatoare pentru Euro 2028, într-un parteneriat alături de Grecia, Bulgaria sau Serbia. Discuțiile au fost momentan sistate din cauza pandemiei de coronavirus".

România, gazdă Euro 2028?

"Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea".

Craiova, Cluj și București, pe listă

"Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu Ion Oblemenco, Clujul, cu Cluj Arena şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap.

Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi.

10 stadioane în total

"Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp" - Ionuț Stroe, la Oltenia TV.

UEFA a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Euro 2020 va deveni de fapt Euroo 2021, turneul final european urmând să aibă loc în vara anului viitor - între 11 iunie și 11 iulie.