Guvernul britanic a cerut, joi, jucătorilor din Premier League să-și reducă salariile în timpul crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus, informează L'Equipe.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

"Toată lumea trebuie să-și joace rolul și asta înseamnă și jucătorii din Premier League", a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock, în cadrul unei conferințe de presă. "Primul lucru pe care îl pot face pentru a ajuta este să accepte o reducere a salariilor", a adăugat el.

În campionatul din Spania, echipe precum FC Barcelona și Atletico Madrid au anunțat că au redus cu 70% salariile jucătorilor, pe durata opririi activităţii sportive din cauza pandemiei de coronaviru

În Serie A (Italia), Juventus a anunțat că întreaga echipă și antrenorul Maurizio Sarri au fost de acord să renunțe la salariul pe 4 luni (martie, aprilie, mai și iunie) pentru a compensa pierderile generate de pandemia de coronavirus.

De asemenea, în Bundesliga (Germania), jucătorii de la echipe precum Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Schalke 04, Bayer Leverkusen sau RB Leipzig au acceptat reducerea salariilor pentru a-i susţine pe angajaţii clubului în perioada de criză cauzată de pandemia de Covid-19.