Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a asigurat joi ca fotbalul va ieşi "complet diferit" din pandemia de coronavirus şi a opinat că sportul rege va fi "mai puţin arogant şi mai primitor" după criza cu care se confruntă în prezent întreaga planetă, informează EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotbalul, diferit după coronavirus

"Va sosi momentul să ne gândim la fotbal, iar atunci când va veni, vom sărbători împreună sfârşitul unui coşmar. Fotbalul după coronavirus va fi complet diferit, mai social şi solidar, legat de realităţile teritoriale, dar în acelaşi timp mai global, mai puţin arogant şi mai primitor", a scris Infantino într-o scrisoare publicată de mass-media italiană.

Vom fi mai buni, mai umani, mai atenți la adevăratele valori

"Singurul lucru care nu se va schimba va fi bucuria pentru un gol, îmbrăţişarea pentru a împărtăşi o bucurie. Vom fi mai buni, mai umani, mai atenţi la adevăratele valori. Italia va ieşi din astă încercare, deoarece în momentele cele mai dificile, a ştiut să dea ceea ce are mai bun. Sunt alături de voi, dragi prieteni", a adăugat responsabilul fotbalului mondial.

Preşedintele FIFA, născut în Elveţia din părinţi italieni, a trimis această scrisoare dedicată Italiei pentru a-şi arăta solidaritatea cu această ţară, aflată în stare de urgenţă din cauza coronavirusului, care a ucis peste 13.000 de persoane în peninsulă, în timp ce mai mult de 110.000 de persoane sunt infectate cu Covid-19.

El a recunoscut că împărtăşeşte suferinţa italienilor în această situaţie de urgenţă sanitară şi a cerut să se respecte măsurile de precauţie dispuse de guvern, care a prelungit restricţiile de deplasare până la 13 aprilie, pentru a combate pandemia.

Regulile trebuie respectate

"Inima mea italiană este sfâşiată de imaginile suferinţei groaznice care arată tragediile ce afectează familiile din ţara noastră. Astăzi trebuie să ne gândim la alinarea durerii celor care suferă, trebuie să respectam regulile pe care ni le spun oamenii de ştiinţă, pentru a învinge acest virus blestemat", a mai scris Infantino, care are şi cetăţenia italiană, informează Agerpres.

"Felicitări voluntarilor, sunt alături de eroii moderni, de asistente şi de medici. Felicitări celor care fac gesturi de solidaritate pentru a cumpăra măşti şi dispozitive medicale", a concluzionat preşedintele FIFA.