Marc Overmars, directorul sportiv al clubului Ajax Amsterdam, s-a declarat uimit de faptul că federaţia olandeză nu suspendă definitiv campionatul intern, pe care el îl consideră “mort”, şi a comparat forul din Olanda şi UEFA cu preşedintele american Donald Trump, relatează L’Equipe şi Reuters.

Marc OvermarsFoto: Captura YouTube

Miercuri, federaţia olandeză (KNVB) a anunţat că va încerca să facă astfel încât campionatul să se încheie cel târziu la 3 august, conform dorinţei UEFA.

Overmars a reacţionat în jurnalul De Telegraaf, frustrat de faptul că federaţia “se ascunde” în spatele forului european.

“De ce este vorba de bani şi nu de sănătatea oamenilor în această perioadă? Speram că KNVB va lua o decizie independent, dar acum se ascunde în spatele UEFA. Am mari dificultăţi în a înţelege atitudinea federaţiei.

Noi, în Olanda, nu depindem atât de mult de banii din drepturile de televizare cum sunt ligile din Spania, Anglia, Italia şi Germania. Cred că UEFA a pus presiune asupra lor să continue să joace cu orice preţ.

Compar KNVB şi UEFA cu atitudinea preşedintelui american Donald Trump din urmă cu o săptămână, când el credea că economia este mai importantă decât coronavirusul. Hello! În Olanda mor peste 100 de oameni în fiecare zi din cauza coronavirusului” - Marc Overmars.

El a subliniat că oficiaii federaţiei ar trebui să declare terminat campionatul Olandei. “Campionatul este mort, viaţa este mai importantă”.

Campionatul olandez a fost suspendat luna trecută, din cauza pandemiei de coronavirus, informează News.ro.