​În plină pandemie de coronvirus, FRS (Federația de Fotbal din Rusia) a făcut un nou anunț în legătură cu competițiile fotbalistice care ar fi trebuit să aibă loc pe teritoriul țării.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

"Toate competiţiile de fotbal organizate sub egida RFS vor fi suspendate" până la 31 mai inclusiv, a indicat Federaţia rusă într-un comunicat, dat publicităţii la finalul unei reuniuni a Comitetului său Executiv, care a avut loc miercuri, informează AFP, conform Agerpres.

Nu se va juca nimic cel puțin până pe 31 mai

Competiţiile sportive din Rusia au fost suspendate anterior până la 10 aprilie.

La scurt timp, conducerea primei divizii ruse de fotbal (RPL) a anunţat că va urma această rezoluţie, punând competiţia în ''stand by'' până la finele lunii mai.

"Pentru moment, nu avem în vedere să punem capăt anticipat campionatului", a asigurat însă preşedintele RPL, Serghei Priadkin, într-un comunicat.

Ca peste tot în Europa, problema impunerii unei reduceri salariale pentru jucătorii din prima ligă a fost de asemenea analizată.

Spartak Moscova a fost primul club din Rusia care a luat această decizie, pentru a reduce impactul pandemiei asupra finanţelor sale.

Gruparea moscovită a anunţat că jucătorii săi au acceptat o reducere cu 40% a salariilor lor, "până la reluarea antrenamentelor".

Rusia a înregistrat până în prezent 2.777 de cazuri de infectare şi 24 de decese, majoritatea dintre ele la Moscova.