Fratele lui Petre Grigoraș a murit din cauza coronavirusului, dar antrenorul are unele semne de întrebare: pe certificatul de deces apare că ar fi avut diabet, fapt pe care tehnicianul nu-l cunoștea. "Mi se pare ceva dubios", a precizat acesta.

Petre GrigorasFoto: AGERPRES

Totul a pornit de la o răceală normală

"Fratele meu a avut o răceală normală în familia lui peste care a trecut. Se pare că acest virus l-a contactat pe fondul acestei răceli. A întârziat să meargă la spital. Când s-a dus deja era destul de târziu. A intrat în comă foarte rapid" - Petre Grigoraș, la Prosport Live.

Nu știa să fi avut diabet - "Mi se pare ceva dubios"

"A murit din cauza acestui virus. Am înțeles că i s-a scris acolo că avea probleme cu diabetul și cu inima. El în fiecare an își făcea analizele. Acum au apărut aceste probleme cu diabetul. Trebuie să fim mai atenți cu acest virus care nu iartă pe nimeni. Există foarte multă inconștiență" - Petre Grigoraș.

Rezultatul testelor la Covid-19, la două zile distanță

"Răspunsul la teste i-a venit după vreo două zile, în acest timp nu i-a dat niciun tratament. După ce a venit rezultatul, la 24 de ore a decedat. Până acum nu avea diabet, iar în certificatul de deces scrie că are diabet. Mi se pare ceva dubios" - Petre Grigoraș.

Cât crede că va mai dura pandemia

"Cred că va mai dura o lună – două cel puțin această situație, sper să mă înșel. Îmi doresc să revină totul la normal, dar în țara noastră se pare că vârful abia acum urmează să apară. Sistemul nostru medical nu e bine pus la punct, iar mentalitatea noastră e departe de cea a japonezilor", a conchis Petre Grigoraș.

Născut pe 15 noiembrie 1964, la Poduri, Bacău, Petre Grigoraș este în prezent antrenor al echipei Foresta Suceava. De-a lungul carierei, a mai trecut pe la formațiile Farul Constanța, FC Onești, Petrolul Moinești, Oțelul Galați, Poli Iași, Pandurii Târgu-Jiu, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și Poli Timișoara.