​Preşedinţii cluburilor din Bundesliga şi din Liga a II-a din Germania au votat în unanimitate că vor să se reia sezonul 2019-2020 cu orice preţ. Liga Profesionistă de Fotbal din Germania a decis amânarea campionatelor interne până la 30 aprilie, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conducătorii cluburilor din Germania au decis că sezonul 2019-2020 va fi reluat şi se va juca până la final. Marţi, cluburile din prima şi a doua ligă au votat în unanimitate că vor ca meciurile din campionate suspendate din cauza coronavirusului, să se încheie „cu orice preţ”.

Cei 36 de preşedinţi ai echipelor din Bundesliga şi cei din a doua divizie au discutat într-o videoconferinţă cu CEO-ul Ligii Profesioniste de Fotbal din Germania, Christian Seifert, şi au decis amânarea campionatelor interne până la 30 aprilie, iar antrenamentele până la data de 5 aprilie.

Dorinţa oficialilor din Germania este ca sezonul se reînceapă la începutul lunii mai, cel târziu pe 8 mai.

„Vrem ca sezonul să se joace până la final şi să se încheie până la 30 iunie. Mai sunt 9 etape de jucat până la finalul campionatului. Ar putea fi şi alte variante de a se juca, dar pentru moment păstrăm sistemul clasic”, a spus Christian Seifert, preşedinte LPF Germania, potrivit gazzetta.it.

În plus, Christian Seifert a precizat că meciurile se vor juca cu porţile închise, dar se vor juca.