Jucătorii de la FC Barcelona au fost de acord să-și reducă salariile cu 70% pe durata crizei de sănătate din Spania cauzată de noul coronavirus, a anunțat luni clubul catalan, la patru zile după prezentarea unui plan de șomaj parțial pentru angajații săi.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

"Comitetul director al FC Barcelona, membrii echipelor din toate sporturile profesioniste și majoritatea echipei de baschet au ajuns la un acord pentru a-și reduce salariile în perioada de alertă din cauza COVID-19 ", a anunțat Barça, într-un comunicat.

"În cazul primei echipe de fotbal, reducerea va fi mai mare decât cea de 70% prevăzută inițial de club. Această contribuție suplimentară a echipei, împreună cu cea pe care clubul însuși o va aduce, va garanta 100% salariile întregului personal non-sportiv, supus unui șomaj parțial săptămâna aceasta", se arată în comunicatul de presă al clubului catalan.

Mai mulți jucători ai Barcelonei, printre care și Lionel Messi, au postat pe Instagram un mesaj pentru a clarifica negocierile privind reducerea salariilor în vestiarul blaugrana.

"Mai presus de toate, dorim să clarificăm că dorința noastră a fost întotdeauna să acceptăm o reducere a salariului pe care îl primim, pentru că înțelegem pe deplin că aceasta este o situație excepțională și suntem întotdeauna primii care ajută clubul când ni se cere.

Până acum nu am vorbit despre asta pentru că prioritatea noastră a fost să găsim soluții reale pentru a ajuta clubul, dar și pentru cei care vor fi cei mai afectați de această criză.

De aceea, nu încetează să ne surprindă faptul că din interiorul clubului au fost unii care au încercat să ne pună sub lupă și au încercat să pună presiune pe noi pentru a face ceva ce știm întotdeauna că vom face. Dacă acordul a fost întârziat cu câteva zile, este doar pentru că am căutat cea mai bună formulă", se arată în mesajul postat de jucători.

Joi, Barça anunțase un plan de șomaj parțial pentru angajații săi, pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus asupra finanțelor sale, scrie AFP.