Sport Austria, organismul care reprezintă mişcarea sportivă, a cerut un ajutor de minimum 100 de milioane de euro pentru ca sportul să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fondul de susţinere pentru sport trebuie să fi de cel puţin 100 de milioane de euro în ajutor de urgenţă. Ca în toate domeniile societăţii, este de asemenea o problemă în sport privind destinul şi existenţa colegilor noştri", a declarat Hans Niessl, preşedintele Sport Austria, într-un comunicat, după o videoconferinţă cu ministrul Sporturilor, Werner Kogler.

În această perioadă de criză, Niessl a cerut guvernului austriac să propună structurilor sportive "aceleaşi instrumente ca în cazul companiilor: subvenţii directe, garanţii şi niveluri reduse ale dobânzilor la împrumuturi".

"Sportul are nevoie urgentă de acest ajutor, pentru a putea să-şi menţină structurile dincolo de perioada pandemiei", a adăugat el.

Pandemia de coronavirus, soldată până acum cu decesul a peste 30.000 de persoane, din care 20.000 numai în Europa, a paralizat întreaga activitate sportivă, punând în pericol echilibrul financiar al cluburilor şi disciplinelor sportive, scrie News.ro.