Fundașul uruguayan Diego Godin (Inter Milano) s-a arătat dezamăgit de măsurile luate în Serie A pentru a evita răspândirea coronavirusului. Campionatul din Italia a fost suspendat la 9 martie, iar la trei zile distanță a fost depistat pozitiv primul jucător. "Am fost expuși până în ultimul moment", consideră Godin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întors la Montevideo după o săptămână de carantină în Italia, Diego Godin părea să regrete, într-un interviu acordat pentru ESPN, că Serie A nu fost oprită mai devreme, în încercarea de a stopa pandemia de Covid-19, scrie L'Equipe.

"Am fost expuși până în ultimul moment", a spus Diego Godin, având în vedere că Serie A nu a fost suspendată până la 9 martie.

"Au continuat să tragă de sfoară pentru a vedea dacă putem continua să jucăm, până când situația nu era viabilă (...) Am continuat să jucăm câteva săptămâni, am continuat să ne antrenăm, să jucăm cu porțile închise, până când un jucător a fost testat pozitiv (apărătorul lui Juventus, Daniele Rugani), iar noi și jucătorii lui Juventus suntem în carantină (cele două echipe s-au întâlnit pe 8 martie, 2-0 pentru Juventus)".

Pentru fostul jucător de la Atlético de Madrid, autoritățile italiene nu au evaluat corespunzător gravitatea situației: "Nu i-am acordat atâta importanță la început, am considerat că este o problemă în China și că nu ar ajunge în alte țări (...) La nivel guvernamental, nu au fost luate măsuri drastice pentru a preveni ceea ce s-ar putea întâmpla".

Diego Godin, antrenament la domiciliu