Pe 8 iulie 2017, Abdelhak Nouri s-a prăbușit pe teren la meciul amical dintre Ajax și Werder Bremen. A suferit un atac de cord, iar situația lui s-a înrăutățit la doar câteva zile: a intrat în comă. La doi ani și 9 luni de la nefericitul eveniment, mijlocașul lăncierilor a ieșit din comă, după cum a anunțat fratele său.

Abdelhak Nouri, in momentul in care s-a prabusit pe terenFoto: Captura Youtube

Din cauza leziunilor cerebrale severe și permanente, medicii nu i-au mai dat mari șanse să-și revină din comă.

După doi ani și 9 luni, miracolul s-a produs. Într-un interviu pentru televiziunea olandeză, fratele lui Nouri a declarat că acesta a ieșit din comă.

"Este bine. De când este acasă, îi este mult mai bine ca la spital. Este conştient de locul în care se află, este din nou într-un mediu familiar, cu familia lui. Nu mai este în comă. Doarme, mănâncă, dar nu se poate da jos din pat.

În momentele bune, există o formă de comunicare, îşi mişcă sprâncenele. Dar rămâne în patul lui şi este foarte dependent de noi. Vorbim cu el ca şi cum nu ar fi bolnav. Îl includem în conversaţiile noastre şi ne uităm cu el la fotbal.

Îţi dai seama că îi place foarte mult. De multe ori arată emoţii, uneori zâmbeşte. Asta ne face bine, te face să apreciezi cu adevărat un zâmbet", a precizat fratele lui Abdelhak Nouri.

Ajuns la 22 de ani, Nouri poate spera că viața și-a întors în sfârșit fața către el, la doi ani și 9 luni de la momentul în care a suferit un atac de cord care i-ar fi putut fi fatal.

"Nouri era un talent atât de mare. Din nefericire, nu vom putea ști niciodată cât de sus ar fi putut urca steaua lui" - Edwin van der Sar, director general Ajax Amsterdam.

Momentul în care Nouri s-a prăbușit pe teren: