Complexul sportiv din care face parte şi Stadionul Maracana va deveni spital pentru bolnavii de Covid-19, au anunţat, joi, autorităţile braziliene, citate de Reuters.

Stadionul MaracanaFoto: Wikipedia

Şi arenele Pacaembu din Sao Paulo şi Mane Garrincha din Brasilia vor deveni unităţi medicale temporare în această perioadă în care epidemia de coronavirus se extinde.

Autorităţile din Rio de Janeiro nu au precizat câte paturi vor fi în complexul în care se află Maracana, nici dacă acestea vor fi pe terenul arenei sau într-un alt loc din baza sportivă.

În total, în statul Rio de Janeiro, al doilea cel mai populat al ţării, vor fi înfiinţate şase spitale temporare.

Până în acest moment, în Brazilia sunt înregistrate 2.985 de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 şi 77 de decese.

Stadionul Maracana a fost construit pentru Cupa Mondială din 1950. Multă vreme a fost cel mai mare stadion din lume, cu o asistenţă record de aproape 200.000 de spectatori la meciul Brazilia - Uruguay din 16 iulie 1950, care a stabilit campioana mondială, echipa oaspete, după victoria obţinută cu 2-1.

După 2010, arena a trecut printr-un amplu proces de modernizare, iar capacitatea a scăzut la aproape 80.000 de spectatori. Stadionul a găzduit finala Cupei Mondiale din 2014 şi ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice din 2016, informează News.ro.