Preşedintele Liberiei, fostul mare fotbalist George Weah, a cântat miercuri un text destinat, conform preşedinţiei, să sensibilizeze populaţia în lupta cu coronavirusul, informează AFP, conform Agerpres.

George Weah, presedintele LiberieiFoto: Captura YouTube

"Compatrioţii mei liberieni, să ne ridicăm împreună pentru a combate coronavirusul. Dumnezeu să binecuvânteze Africa şi restul lumii", a scandat în engleză, mai mult decât să cânte, preşedintele liberian, înconjurat de instrumentişti şi un cor feminin.

Fostul star al fotbalului devenit preşedinte în urmă cu doi ani apare într-o înregistrare de circa şase minute, în contextul propagării virusului, pentru a pleda în favoarea măsurilor de igienă şi pentru a avertiza privind simptomele maladiei.

Liberia a declarat oficial trei cazuri de contaminare şi a interzis călătoriile în şi dinspre ţările afectate.

Liberia a fost ţara din Africa de Vest cea mai afectată între 2014 şi 2016 de febra Ebola, soldată cu peste 4.800 morţi.

Fostul star al echipelor AC Milan şi Paris Saint-Germain, care a câştigat prezidenţialele promiţând locuri de muncă şi investiţii, a decepţionat aşteptările liberienilor, ţara zbătându-se în sărăcie şi inflație.