​Clubul Napoli a anunţat, vineri, reluarea antrenamentelor la 25 martie, în contextul în care Italia cea mai afectată ţară de Covid-19 din Europa, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și: Coronavirus: Când s-ar putea relua Serie A

Iniţial, Napoli anunţase reluarea antrenamentelor luni, dar apoi a decis amânarea pentru miercuri, 25 martie.

Campionatul Italiei este suspendat de zece zile din cauza pandemiei de Covid-19, care a dus la moartea a peste 4000 de persoane în Peninsulă.

Preşedintele Asociaţiei Fotballiştilor Italieni, Damiano Tommasi, a declarat că revenirea la antrenamente este periculoasă pentru jucători, potrivit Mediafax.

"Cei care cred că vor câştiga ceva dacă echipa se antrenează, nu ştiu ce au în cap. Spun asta fără să creez controverse, pentru că acesta nu este momentul să le aprind. Să te antrenezi acum, înainte de reluarea campionatului, nu are sens şi este şi periculos. În Spania sunt zeci de jucători infectaţi, iar în Italia poate nu au făcut toţi testul, dar sunt mai mulţi jucători cu simptome decât credem", a spus Damiano Tommasi, potrivit assocalciatori.it.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum 13 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani și Blaise Matuidi de la Juventus au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Hellas Verona a confirmat un caz de infectare cu COVID-19: Mattia Zaccagni.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi (12 martie), The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri (13 martie) a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

În Bundesliga au fost confirmate până acum două cazuri: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn și un jucător de la Hertha Berlin.

În LaLiga, primul caz de coronavirus a apărut duminică (15 martie): Ezequiel Garay (Valencia). Valencia a dezvăluit luni (16 martie) că 35% din personalul său, jucători și antrenori, a fost testat pozitiv.

Espanyol Barcelona are șase membri din prima echipă şi din staff-ul antrenorilor infectați cu coronavirus, în timp ce Deportivo Alaves a confirmat 15 cazuri, dintre care trei jucători.