Jonas Schmidt-Chanasit, virusolog la Institutul Bernhard Nocht din Hamburg, este de părere că fotbalul nu se poate relua în acest an, informează marca.com.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu este realist să fie terminat sezonul când vedem situaţia din Europa şi ce va trebui să mai înfruntăm. Şi chiar dacă nu suntem afectaţi grav, asta nu înseamnă că fotbalul s-ar putea relua. Pentru că asta ar putea înrăutăţi din nou situaţia.

Nu cred că putem începe să vorbim despre meciuri jucate în aprilie. Nici cu porţile închise, pentru că există posibilitatea ca oamenii să se strângă în casele lor să se uite la meciuri. Sunt convins că vom putea începe meciurile abia anul viitor", a declarat el, într-un interviu acordat postului NRD.

Toate campionate de fotbal din Europa sunt oprite din cauza pandemiei de coronavirus, însă federaţiile şi ligile speră să reia meciurile în mai, susține News.ro.

UEFA a anunțat vineri că barajul de calificare la Euro 2020 dintre Islanda și România va avea loc pe 4 iunie, anul acesta. Rămâne de văzut dacă acest duel se va disputa ținând cont de pandemia de coronaviruscu care se confruntă omenirea.