​Jucătorii naţionalei Germaniei au decis să facă o donaţie de 2,5 milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului, a anunţat, miercuri, managerul Oliver Bierhoff, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt în legătură cu jucătorii şi am decis să oferim un ajutor de 2,5 milioane de euro", a declarat Bierhoff, într-o videoconferinţă alături de selecţionerul german Joachim Löw.

El a mai spus că jucătorii vor să ajute şi că Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Marc-André ter Stegen, Joshua Kimmich şi Toni Kroos au fost la originea acestei iniţiative.

Joachim Low şi-a exprimat părerea despre pandemia de coronavirus declarând că oamenii au realizat doar în aceste momente dificile care sunt lucrurile cu adevărat importante.

"Pare că Pământul se apără contra omului care crede că poate orice şi le ştie pe toate. Lumea a cunoscut un colectiv. Era imposibil să se mai accelereze ritmul. Incendiile din Australia sau Ebola din Africa ne-au atins, dar doar puţin. Acum se întâmplă ceva ce afectează întreaga lume, iar acum remarcăm tot ce contează: prietenii, familia şi respectul unora faţă de alţii", a declarat Low.

Tot miercuri, preşedintele federaţiei germane, DFB, Fritz Keller, a subliniat că se ia în calcul şi o recurgere la şomaj parţial în cadrul forului.