​Gruparea Real Valladolid a refuzat kiturile de testare pentru coronavirus trimise de LaLiga. "Sunt alte persoane care au nevoie mai mult de testări", a declarat David Espinar, purtător de cuvânt al clubului, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Niciun jucător nu a prezentat simptome şi credem că sunt alţi oameni care au nevoie de aceste teste mai mult ca noi. Sunt persoane care trebuie să aibă prioritate", a declarat Espinar.

Spania este a doua ţară europeană cel mai afectată de pandemie, cu peste 13.000 de cazuri şi 558 de morţi.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum 13 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani și Blaise Matuidi de la Juventus au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Hellas Verona a confirmat un caz de infectare cu COVID-19: Mattia Zaccagni.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi (12 martie), The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri (13 martie) a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

În Bundesliga au fost confirmate până acum două cazuri: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn și un jucător de la Hertha Berlin.

În LaLiga, primul caz de coronavirus a apărut duminică (15 martie): Ezequiel Garay (Valencia). Valencia a dezvăluit luni (16 martie) că 35% din personalul său, jucători și antrenori, a fost testat pozitiv.

Espanyol Barcelona are șase membri din prima echipă şi din staff-ul antrenorilor infectați cu coronavirus, în timp ce Deportivo Alaves a confirmat 15 cazuri, dintre care trei jucători.