​​Un număr de 15 angajaţi ai clubului spaniol de fotbal Alaves au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus, a anunţat miercuri gruparea din La Liga, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vestea vine după ce Alaves a dezvăluit sâmbătă că doi membri ai staff-ului său tehnic au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, fiind vorba de cazuri asimptomatice.

"Au fost 15 cazuri pozitive, dintre care trei de la prima echipă a lui Deportivo Alaves şi şapte membri ai staff-ului tehnic", a indicat formaţia bască într-un comunicat. "De la Kirolbet Baskonia (echipa de baschet a clubului - n. r.) nimeni nu a fost testat pozitiv. Au fost afectaţi de asemenea cinci angajaţi ai clubului", se precizează în comunicat.

"Clubul a luat decizia de a efectua aceste teste în conformitate cu politica noastră de responsabilitate faţă de oamenii care fac parte din familia noastră, iar rezultatele arată că a fost cea mai bună şi mai rapidă modalitate de a descoperi cazurile şi a lua măsurile de prevenire necesare pentru a reduce, în măsura posibilului, contaminarea. Cei care au avut rezultate pozitive nu prezintă niciun fel de simptome şi se simt bine", a adăugat Alaves.

Spania este pe locul doi, după Italia, pe lista ţărilor europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, miercuri după-amiază fiind confirmate 558 de decese la aproape 14.000 de cazuri, scrie Agerpres.