După ce fundașul argentinian Ezequiel Garay a anunțat pe Instagram că a fost infectat cu coronavirus, Valencia a emis un comunicat în care precizează că există "cinci cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în rândul personalului tehnic și jucătorilor de la prima echipă".

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul făcut de Valencia

"Valencia informează că cinci cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 au fost detectate în rândul personalului tehnic și al jucătorilor de la prima echipă. Toate aceste persoane sunt acum acasă, în stare bună de sănătate și respectă regulile de autoizolare.

Pe lângă furnizarea de informații suplimentare în următoarele ore, clubul nostru reiterează sprijinul pentru autoritățile medicale în campania de sensibilizare a întregii populații de a rămâne acasă și de a continua toate măsurile de igienă și prevenire deja publicate.

De asemenea, Valencia consolidează încrederea în sistemul de sănătate spaniol și în recomandările făcute de Ministerul Sănătății pentru acele cazuri ușoare de infecție cu coronavirus care sunt izolate la domiciliu", se arată în comunicatul emis de clubul spaniol pe site-ul oficial.

Valencia a jucat marți contra Atalantei, echipă care a descoperit ulterior 7 cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor. Partida dintre cele două formații a avut loc la Valencia, pe Mestalla, fără spectatori. Atalanta s-a impus cu 4-3 (8-4 la general) și a obținut calificarea în sferturile Champions League.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum 11 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi (12 martie), The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri (13 martie) a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

Sâmbătă (14 martie) a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.

În LaLiga, primul caz de coronavirus a apărut duminică (15 martie): Ezequiel Garay (Valencia). Valencia a confirmat că are cinci cazuri de coronavirus în cadrul primei echipe (personal tehnic și jucători).

S-ar putea să te intereseze și:

Coronavirus: Wayne Rooney critică dur autoritățile engleze - "Am fost tratați ca niște cobai"

VIDEO FOTO Fotbalul în vremea coronavirusului - Cum se antrenează jucătorii acasă

Coronavirus: Ezequiel Garay (Valencia), primul jucător din LaLiga testat pozitiv

Gest superb al lui Josip Ilicic - Ce a făcut slovenul cu mingea cu care a marcat patru goluri contra Valenciei

NBA - Coronavirus: Al treilea jucător testat pozitiv