Wayne Rooney, jucător şi antrenor secund la Derby County (Championship) a criticat dur reacția întârziată a guvernului britanic și a conducerii fotbalului din Anglia de a opri campionatul, în contextul răspândirii cazurilor de coronavirus. "Am avut impresia că fotbaliștii din Anglia erau tratați ca niște cobai", a scris Rooney, într-un editorial pentru The Times.

Wayne RooneyFoto: dcfc.co.uk

"Pentru jucători, staff și familiile lor, a fost o săptămână îngrijorătoare. Una în care s-a simțit o lipsă de autoritate din partea guvernului și din partea FA și Premier League. După ședința de urgență, decizia corectă a fost luată în cele din urmă. Până atunci, am avut impresia că fotbaliștii din Anglia erau tratați ca niște cobai.

Eu știu cum mă simt. Dacă vreun membru al familiei mele va fi infectat de mine, deoarece am fost nevoit să joc atunci când nu eram în siguranță și se îmbolnăveste grav, ar trebui să mă gândesc serios dacă o să mai joc vreodată. Nu aș ierta niciodată autoritățile.

Restul sporturilor - tenis, Formula 1, rugby, golf, fotbal din alte țări - a fost suspendat și nouă ni s-a spus să continuăm. Cred că mulți fotbaliști se întrebau: 'Nu cumva este ceva ce are legătură cu banii?' De ce am așteptat până vineri? De ce a fost nevoie ca Mikel Arteta (n.r. antrenorul lui Arsenal) să se îmbolnăvească pentru ca în fotbalul din Anglia să se ia decizia corectă?", a scris Wayne Rooney.

Premier League a anunţat vineri că a suspendat toate meciurile de fotbal până cel puţin la 3 aprilie, iar reluarea campionatului Angliei pe 4 aprilie va depinde de un aviz medical al autorităţilor sanitare, potrivit Reuters.

Măsura vizează meciurile din Premier League, Championship, League One şi League Two.

Premier League se confruntă deja cu două cazuri pozitive la coronavirus: antrenorul echipei Arsenal, spaniolul Mikel Arteta, şi atacantul Callum Hudson-Odoi, de la Chelsea.