Fundașul central argentinian Ezequiel Garay (Valencia) a anunțat duminică, pe Instagram, că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În vârstă de 33 de ani, Garay este primul jucător infectat cu coronavirus în LaLiga, campionatul din Spania.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este clar că am început prost anul 2020. Am fost testat pozitiv pentru coronavirus, mă simt foarte bine și acum rămâne doar să fac ceea ce spun autoritățile sanitare, să stau izolat o perioadă", a scris Ezequiel Garay, pe Instagram.

Garay a fost în tribune la meciul de marţi dintre Valencia și Atalanta (scor 3-4), din manșa a doua a optimillor Champions League (partida s-a jucat fără spectatori). Argentinianul nu a mai evoluat de la începutul lunii februarie, fiind accidentat la genunchiul drept.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum 11 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi (12 martie), The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri (13 martie) a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

Sâmbătă (14 martie) a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.

În LaLiga, primul caz de coronavirus a apărut duminică (15 martie): Ezequiel Garay (Valencia).