Josip Ilicic a avut marți o evoluție de excepție pe Mestalla, reușind să înscrie patru goluri. Atacantul sloven al celor de la Atalanta a luat mingea acasă și a decis să o doneze unui spital din Bergamo, oraș dintr-o regiune italiană puternic afectată de pandemia de coronavirus, a anunțat clubul din Serie A.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Și noi suntem alături de voi, îngerii noștri, pentru a câștiga cel mai important meci", a spus jucătorul sloven, care a donat mingea spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, în semn de recunoștință pentru medicii implicați în lupta împotriva coronavirusului.

Slovenul Josip Ilicic a fost eroul Atalantei pe Mestalla, marcând de patru ori (3', 43' - ambele din penalty, 71' și 82') contra Valenciei, în partida retur din optimile Champions League, câștigată cu 4-3 de formația din Serie A. Atalanta s-a impus cu 8-4 la general și a obținut calificarea în sferturi.

Și alți jucători din Serie A au făcut donații pentru spitalele din Italia. Căpitanul echipei Napoli, Lorenzo Insigne, a donat 100.000 de euro unui spital napoletan, iar fundașul Leonardo Bonucci de la Juventus a donat 120.000 de euro unui spital din Torino.

Campionatul din Italia este suspendat cel puțin până la 3 aprilie. Sâmbătă, personalul medical din Serie A s-a pronunțat contra revenirii cluburilor la antrenamente.

În Serie A au fost înregistrate până acum 11 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Italia este cea mai afectată țară din lume după China, cu 21.175 de cazuri identificate și 1.441 de morți, potrivit ultimului bilanț publicat sâmbătă.