Federația de Fotbal din Serbia a anunțat sâmbătă că președintele său, Slavisa Kokeza, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Federatia de Fotbal din SerbiaFoto: fss.rs

"El se află sub supraveghere medicală și se simte bine. Îi dorim însănătoșire grabnică și facem apel la toate cluburile și toți sportivii să acționeze responsabil pentru a minimiza riscurile cauzate de pandemia de coronavirus", se arată într-un comunicat al Federației din Serbia, citat de L'Equipe.

Tot sâmbătă, echipa spaniolă Deportivo Alaves (LaLiga) a confirmat că doi membri ai stafului au fost infectaţi cu coronavirus. Cei doi sunt asimptomatici şi se simt bine.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum nouă cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - cinci: Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina şi Morsten Thorsby.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi, The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

Sâmbătă a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.