​Justiţia paraguayană a respins apelul formulat de avocaţii lui Ronaldinho, astfel că fostul jucător şi şi fratele său, Roberto Assis, rămân în arest, după ce au fost acuzaţi de folosirea de paşapoarte false, scrie News.ro.

RonaldinhoFoto: captura goal.com

"Nu există nicio schimbare în ceea ce priveşte riscul de a fugi şi a obstrucţiona ancheta, ceea ce justifică măsura preventivă de menţinere în detenţie a fraţilor Assis Moreira", au anunţat judecătorii.

Cei doi se află reţinuţi la Asuncion încă de săptămâna trecută pentru folosirea de paşapoarte false.

Ronaldinho şi Roberto Assis au mers în Paraguay pentru promovarea unei cărţi.

Ei fac obiectul unei anchete judiciare, după ce au fost confiscate paşapoarte false din camera lor de hotel din Asuncion.

Potrivit comisarului Gilberto Fleitas, Ronadinho a primit aceste paşapoarte false de la agentul brazilian Wilmondes Sousa Lira, care a fost arestat.

Ronaldinho şi fratele său au "fost înşelaţi atunci când li s-au oferit documente paraguayene false", a mai spus comisarul.

"Informaţiile furnizate sunt foarte utile pentru demantelarea unei grupări criminale specializate în confecţionarea de acte false", a adăugat procurorul.

Fostul atacant a rămas fără paşaport la finalul anului 2018, după ce justiţia braziliană i l-a confiscat şi l-a amendat cu 2,5 milioane de dolari (2,25 de milioane de euro) pentru un proiect imobiliar ridicat într-o arie protejată. El nu a plătit amenda primită.

Ronaldinho, premiat cu Balonul de Aur în 2005, a jucat ultima dată la Fluminense, în 2015, dar s-a retras oficial în ianuarie 2018. Fost fotbalist la echipe ca PSG, FC Barcelona şi AC Milan, el a cucerit Cupa Mondială cu naţionala Braziliei, în 2002.