Cristiano Ronaldo a transmis un mesaj de solidaritate pentru toţi cei afectaţi de coronavirus. Portughezul spune că este important să respectăm toate indicaţiile experţilor în acest context al pandemiei și a lăudat medicii "care îşi pun propria viaţă în pericol".

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflat în Portugalia, jucătorul lui Juventus îi sfătuieşte pe toţi urmăritorii săi să respecte indicaţiile experţilor.

"Lumea trece printr-un moment foarte dificil, care necesită o grijă şi o atenţie maximă din partea noastră. Vă vorbesc acum nu din calitatea de fotbalist, ci de cea a unui fiu, a unui tată, a unui om îngrijorat de ultimele evenimente care afectează întreaga lume.

Este important ca toţi să respectăm indicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a autorităţilor guvernamentale despre cum putem gestiona această situaţie. Protejarea vieţilor trebuie să fie mai presus de orice alt interes.

Vreau să le transmit gândurile mele tuturor celor care au pierdut pe cineva apropiat. Sunt solidar cu cei care se luptă cu acest virus, precum coechipierul meu, Daniele Rugani. Ofer sprijinul meu continuu pentru profesioniştii extraordinari din domeniul medical, care îşi pun viaţa în pericol salvând-o pe a celorlalţi", a scris Ronaldo pe pagina sa de Facebook.

Daniele Rugani, coechipierul lui Ronaldo de la Juventus, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Întreaga echipă italiană a intrat în carantină.

Ronaldo a intrat şi el în carantină în Madeira şi a fost supus analizelor medicale. Guvernatorul insulei a anunţat că rezultatul analizelor fotbalistului a fost negativ.

"Nu pot vorbi despre acest lucru din motive de confidenţialitate, dar ţin să menţionez că situaţia a fost analizată corespunzător şi avem garanţia că nu există nicio posibilitate de infecţie", a declarat guvernatorul din Madeira, Miguel Albuquerque.

Pedro Ramos, directorul direcţiei sanitare, a confirmat: "Atât atletul cât şi familia sa sunt asimptomatici".

În Italia, ultimul bilanţ arată că sunt 15.113 de cazuri de infectare, iar 1.016 persoane au decedat, potrivit Mediafax.