Daniel Carrico, fostul jucător al echipei Sevilla, care a semnat cu Wuhan Zall, spune că acum China este mai sigură decât Europa. Fundaşul în vârstă de 31 de ani s-a antrenat cu noua echipă în această iarnă în Spania, la Marbella, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Carrico a plecat de la Sevilla la 3 martie 2019, după şase ani şi jumătate jucaţi la gruparea din La Liga. Fundaşul de 31 de ani a semnat cu Wuhan Zall, echipa din oraşul din care a izbucnit epidemia de coronavirus.

Formaţia sa, care se antrenază din această iarnă în Spania, la Marbella, urmează să plece sâmbătă în China.

„Acum, China este mai sigură decât Europa", a spus Daniel Carrico, potrivit tutto mercato web.

„Acum situaţia grea este aici, în China virusul a fost practic distrus. Dacă ne-a fost frică? Ne-am antrenat cu echipa la Marbella şi am aşteptat ca epidemia de coronavirus să dispară în totalitate, pentru a putea să ne întoarcem liniştiţi la Wuhan şi să ne reluăm cursul vieţii. În China, în clipa de faţă, situaţia este mai puţin îngrijorătoare decât este în restul lumii.

La început m-am îndoit puţin, nu pot să neg. Când a început sezonul de iarnă nu ştiam ce înseamnă COVID-19, ştiam că există un nou virus care este prin China. M-am documentat mai multe zile, apoi clubul m-a liniştit, mi-a spus că nu vom merge în Wuhan până nu va trece această epidemie. Este adevărat că problema coronavirusului s-a răspândit în toată lumea, dar în China situaţia stă din ce în ce mai bine.

Dacă în Europa cazurile apar din ce în ce mai multe, în toate ţările, în Wuhan sunt din ce în ce mai puţini bolnavi şi cazurile noi sunt şi ele din ce în ce mai puţine”, a afirmat Carrico.

Aceste crede că e fundamental să încercăm să oprim această răspândire a virusului. „Suspendarea meciurilor este, cu siguranţă, cea mai bună variantă, având în vedere numărul mare de persoane care merg la stadioane. Şi de asemenea este bine şi pentru sănătatea jucătorilor şi celorlalte persoane din cadrul echipelor.

Să se joace meciurile cu porţile închise ajută, dar este clar că cea mai eficientă variantă este să nu se mai joace deloc. Sănătatea populaţiei trebuie să fie mai presus decât fotbalul şi decât orice altceva".