După 90 de minute în care Liverpool a dominat autoritar (Atletico Madrid a avut ocaziile sale), "cormoranii" au obținut un rezultat care a trimis duelul în prelungiri (1-0). Chiar dacă Firmino a adus pentru câteva momente bucuria pe Anfield, echipa lui Diego Simeone a stricat rapid atmosfera prin Marcos Llorente (a reușit o "dublă") și a obținut victoria prin golul lui Morata (3-2, 4-2 la general). În celălalt duel al serii, PSG a învins-o pe Borussia Dortmund cu 2-0 (galben-negrii au avut un joc foarte șters și nu au reușit să pună probleme serioase) și s-a calificat în sferturile Champions League (3-2 la general).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Liverpool vs Atletico Madrid 2-3 (Wijnaldum '43, Firmino '94 / Llorente '97, '105+1, Morata '120+1)

  • Au evoluat echipele:

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Henderson (Fabinho '106), Wijnaldum (Origi '106), Oxlade-Chamberlain (Milner '82) - Salah, Firmino (Minamino '113), Mane. Antrenor: Jurgen Klopp

Atletico Madrid: Oblak - Trippier (Vrsaljko '91), Savic, Felipe, Renan Lodi - Koke, Saul, Thomas, Correa (Gimenez '106)- Costa (Llorente '56), Joao Felix (Morata '103). Antrenor: Diego Simeone

  • Desfășurarea livescore a partidei:

'120+1 Gol Atletico Madrid! Alvaro Morata este lansat perfect de Marcos Llorente și îl învinge pe Adrian cu un șut pe jos.

105+1 Gol Atletico Madrid! Marcos Llorente controlează excelent balonul și trage printre jucătorii lui Liverpool, la colțul scurt, din afara careului.

'97 Gol Atletico Madrid! Adrian degajează greșit la Joao Felix, acesta îi pasează lui Marcos Llorente (aflat la limita ofsaidului), care șutează cu pământul la colțul lung și îl învinge pe portarul "cormoranilor".

'94 Gol Liverpool! "Cormoranii" au forțat încă de la începutul primei reprize de prelungiri, Wijnaldum a centrat pentru Firmino, brazilianul a trimis în bară cu o lovitură de cap, însă a fost norocos și mingea a sărit înapoi la el (a împins balonul în poarta goală).

Finalul celor 90 de minute. Pe Anfield vor fi prelungiri.

'90+3 Saul trimite mingea în poartă cu o lovitură de cap, dar reușita nu este validată pentru o poziție de ofsaid.

'87 Salah găsește un culoar liber în careul madrilenilor, după ce a pătruns superb, dar ratează șutul și trimite peste poartă.

'66 Ocazii imense pentru Liverpool! Salah driblează, trage la colțul lung, mingea este deviată și ajunge la Robertson, însă lovitura acestuia de cap din apropierea porții lovește bara transversală.

'61 Adrian nu poate reține un șut, Correa urmărește și încearcă să împingă mingea în poartă, dar îl lovește în bărbie pe portarul "cormoranilor".

'43 Gol Liverpool! Wijnaldum îl învinge pe Oblak cu o lovitură de cap din centrul careului (centrarea i-a aparținut lui Oxlade-Chamberlain). La acest scor, vom avea prelungiri.

'36 Paradă foarte importantă a lui Oblak! Firmino deviază o centrare spre poarta lui Atletico, însă portarul este atent și respinge.

PSG vs Borussia Dortmund 2-0 (Neymar '28, Bernat '44)

  • Au evoluat echipele:

PSG: Navas - Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat - Di Maria (Kurzawa '79), Paredes (Kouassi '90+2), Gueye, Neymar - Sarabia (Mbappe '64), Cavani. Antrenor: Thomas Tuchel

Borussia Dortmund: Burki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi (Gotze '87), Can, Witsel (Reyna '71), Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard (Brandt '68). Antrenor: Lucien Favre

  • Desfășurarea livescore a partidei:

Final de meci. PSG câștigă cu 2-0 (3-2 la general) și se califică în sferturile Champions League.

'89 Can faultează, spiritele se aprind, iar arbitrul îl elimină pe Emre (două cartonașe galbene).

'63 Mbappe intră pe teren în locul lui Sarabia.

'54 Di Maria execută cu foarte mult efect o lovitură liberă de la mare distanță, Burki se întinde și respinge în corner.

'44 Gol PSG! Borussia are mari probleme în apărare, nu acoperă flancurile. Sarabia trimite mingea în careu, iar Bernat deviază la colțul lung.

'28 Gol PSG! Di Maria centrează perfect din corner, Neymar nu este marcat și înscrie din plonjon.

'25 Singur în careu, Cavani trage la colțul lung, însă Burki atinge mingea cu piciorul în ultimul moment și respinge în corner.

'7 Neymar cade pe umăr după un tackling reușit de Mats Hummels și rămâne întins pe gazon.